Opleiding

2000 – 2004 Gerrit Rietveld Academie, grafisch ontwerpen
1990  – 1992  Grafisch Lyceum Amsterdam
2005 – 2006 Fotofactory

Achtergrond

van Waaijen grafisch ontwerp is een zelfstandig ontwerpster gevestigd in Amstelveen. De ontwerpster is specialist in het bedenken van concepten en het hiervan vertalen naar bijzondere grafische producten. Typografie, uitgesproken beeld en oog voor de inhoud kenmerken het portfolio. De creativiteit eindigt niet voor er een sterk en fraai resultaat op tafel ligt. Samen komen we tot nieuwe ideeën en bedenken we creatieve oplossingen.

Astrid Vorstermans van VALIZ Boek- en culturele projecten in 2010:
“Annette van Waaijen graduated in graphic design from the Rietveld Academy in 2004. She works for a variety of clients as an independent graphic designer. Her work is characterized by a clear style and a strong editorial approach that gives priority to the ordering of information.”

De eindexamencommissie van de Rietveld Academie in 2004:
“Het werk van Annette laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Haar werk is helder, toegankelijk en verleidelijk. Drie eigenschappen die onmisbaar zijn voor een grafisch ontwerper die sterk redactioneel werkt en waarbij ordening van informatie voorop staat. Daarnaast is haar enthousiasme voor het werk ook in de samenwerking met de opdrachtgever, een docent of medestudent altijd een extra kwaliteit gebleken. Kortom, als beginnend grafisch ontwerper heeft ze alle mogelijkheden om zelfstandig aan de slag te kunnen.” Rene Put

van Waaijen is aangesloten bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO).
U kunt de voorwaarden nalezen in de Algemene Voorwaarden van de BNO (PDF).

 

Comments are closed.